lauantai 17. elokuuta 2024

Heinäkuussa saaressamme 🌞

 Vietimme siis koko heinäkuun pikku saaressamme ❤️ ja tässä kuvia sieltä. Kuvat voivat olla samanlaisia kuin aiemmin olen ottanut menneiltä vuosilta, mutta jotakin aina on muuttunut. Esim. jäät tuoneet kiviä rantaan yms.

Kuvat ovat sekalaisessa järjestyksessä ja niitä on paljon.


Mökin ikkunasta tämä kuva.




Tässä oli minun telkkarini. joka ilta kaverit saapuivat ikkunaan (ulkopuolelle) ja niitä sitten ihmettelin ja seurasin heidän elämää. Tuo kaveri tuossa on niin tarkka, että putsaa verkkoaan kaikista roskista, en ole moista nähnyt. niin ja hänellä myöskin meni hermot yhteen toisen lajin hämähäkkiin joka joka ilta tuli kiusaamaan kaveria niin tämä sitten lopulta tappoi ja kääri sen toisen pakettiin ja raahasi jonnekkin piiloon. 
Meillä siis siellä todella paljon hämähäkkejä, mutta antavat olla meidän rauhassa, eikä meitä haittaa ne ollenkaan, olen jopa alkanut tykkäämään niistä, kun aiemmin pelkäsin niitä kovasti.



Meillä ikkunat pohjoiseen ja länteen. Tämä on mökin pohjoispääty.




Tykkään maalata kiviä ja tämän sain valmiiksi. Jää saareen kiven juureen 🌞




Näkymiä pohjoispäästä



Kuten tämä




Venepoukama/uintipaikka. Tämä siis ainoa mistä voi saareen rantautua ja tässäkin täytyy tietää missä isot kivet on pohjassa. Meillä ei siis laituria ole, koska tuohon on vaikea selaista tehdä kivien vuoksi.





Täytyihän joku viherjuttu olla mukana mitä hoitaa😉





Tämä on mökistä katsottuna venepoukamaan eli itäpuoli.





Tämä mökistä katsottuna oikealla länsipuolella, missä huussi. Mieheni on laittanut tuon kaarevan puun ja siihen pajusta tuo kala joka näkyy hieman huonosti, saaresta löytyneet ruosteinen lyhty ja vieressä ruosteinen pikku halsteri joka ei oikein erotu myöskään (ollaan tehty sinne tänne saareen pieniä taidepläjäyksiä luonnon materiaaleista 💖





Tämä kuvattu edelliseltä polulta pohjoiseen päin. kivikkoista on, mutta se ei meitä haittaa. Eikä olla haluttu tehdä mitään isoa, koska meistä saari saa olla mahdollisimman paljon luonnonmukainen. 





Tässä yksi käsienpesu paikka, joka näkyy edellisessä kuvassa. Olemme keräneet tuon ison kiven päälle muutamat kauniit kivet rannasta.





Sitten mennään huusiin ja tällaiset näkymät kun pöntöllä istuu ovi auki, ihan kivat vai mitä 👍😊




Ja tässä ulkoapäin. Mieheni teki puusta tuon käsienpesualustan ja puukatos valmistuu pikku hiljaa. Nuo sukset ovat todella vanhat, tuotiin ne täältä kotoo.






Tämä huussista katsottuna vasemmalla. Mieheni on rakentanut tuon kiviteoksen. Takaa näkyy saaren eteläpuoli.





Kiviteoksen toisella puolella on kaatunut mänty. Se kaatui viime kesänä venepaikan päälle, kun emme olleet saaressa ja oli sen verran suuri, että jos vene olisi ollut tuossa niin hajalle olisi mennyt. Mieheni sahasi niin paljon pois, että ei ollut veneen tiellä. Moottorisahaa meillä ei ole.




Sitten mennään saaren toiseen päähän, eli etelään. Tässä päässä on meidän komposti (ei ole nyt kuvaa, mutta tuolla kuvan rajassa se on)

tännehän iski salama vuosi sitten. Oltiin saunassa kaamean ukonilman jälkeen ja yht äkkiä kuului kaamea pamaus ja minä näin valkoisen pallon. Ajateltiin että nyt se iski veneeseen, mutta iskikin meidän kompostin takana olleeseen mäntyyn ja siitä kompostiin joka hajosi tuusan nuuskaksi. Kyllä siinä vähän aikaa oltiin, että huh huh.... saari ei ole kuin n. 100m pitkä, eli lähelle tuikkas.




Tässä ollaan siis saaren eteläpäässä, mistä avautuu ihanat maisemat kalliolta.




Ja tässä sitä kallioo. Jos saaren toisella puolella tuulee niin tänne pääsee nauttimaan ja istuskeltiinkin aika paljon tänä kesänä täällä 🌞





Tässä vielä samaa kalliota ja näkymä saaren loppu eteläpäähän.



Ja tämä toisella puolella.




Kuvasin myös näin päin, kun tullaan tuolta eteläpäästä takaisin. Huussi näkyy hieman vasemmalla.





Ja näkymä huussilta mökkiin. Ollaan laitettu aurinkokennovalaisimet tuohon polulle, ihan yes 👍




Mökin reunalta pohjoiseen.




Tämä pohjoispuolen toinen puoli. saaresta ja järvestä löytyneitä ruosteisia ja puisia juttuja kiven päällä, alhaalla parempi kuva.




Ai mahoton miten kaunista kultamerta...





Nyt on vesi korkealla, normaalisti tuo litteä kallio on kokonaan näkyvissä.




Tässä se taidepläjäys 😉





Ja pohjoispäädystä kuvattuna eteläänpäin. Mieheni on myös tehnyt nuo jykevät tikkaat männystä.





Ja samasta paikkaa kuvattuna oikealle.




Tämä on mökin itäpuolelta, myöskin kallio ja kivistä muodostuneet rappuset jotka eivät tässä erotu. Tämä siis meidän hampaiden pesu paikka mm. 




Tässä lähemmin ne puussa roikkuvat.




Ja minunkin kädenjälkeni. Keräsin yhden ison kiven eteen, joka on mökin vieressä niin nuo kivet ja laitoin kuivuneita puunoksia viuhkaksi ja kruunasin sen vanhalla lyhdyllä. Kuvassa ei oikein näytä miltään, mutta luonnossa ihan kiva.




Ja sitten hypätään jälleen pohjoispäätyyn, ihan kärkeen.




Tämä on itäpuolelta.




Tässä jooga paikkani pohjoispäädyn länsipuolella.




No niin nyt ollaankin sitten maissa satamassa. Kontiolahden satama on todella iso ja ihana paikka. Siellä on myös Höytiäisen Tupa missä tässä istumme. Oli todella kuuma päivä ja onneksi oli nuo isot varjot. Uskalsin kuvata kun ei ollut juuri silloin ihmisiä, mutta kyllä niitä sitten tuli. Nämä uudet omistajat ovat laajentaneet, että löytyy myös lämmitetty osa missä voi istua. Täällä on kaikkea mukavaa toimintaa koko kesän ja ihmiset viihtyy 👍🌞











Ja taas ollaan saaressa. Otin yksi ilta tämän "taidekuvan" ihan henkeäsalpaavan kauniita oli auringon laskut 💖




Tässä eteinen. En kuvannut paremmin sisältä koska me ollaan aika boheemeita hippiäisiä 😉 kämppä on erittäin kotoinen ja tunnelmallinen, mutta haluan kuitenkin yksityisyyttä ymmärrätte varmaan.
Niinkuin eteisestä näette kaikki on vähän sinnepäin mutta toimii. Kiinteät tikapuut yläkertaan, se on  matala ja kaikkea rakennus juttua täynnä. Oikealla saunan ovi. 

Täällä ei siis sähköjä, vaan patterilyhdyt ja laturi joka lataa auringosta esim. puhelimen virtapankkia joita meillä on monta. Muuten mennään kaasulla (kaasujääkaappi, kaasugrilli, kaasuliesi/levyt) ja aggregaatilla joka antaa johtoon virtaa leivänpaahtimeen ja vedenkeittimeen ja työkaluihin yms.





Tässä sauna. Tuossa vesisaavissa on kyllä kiinnitys kettingillä, mutta sitä ei tässä olla vielä laitettu paikoilleen. Tämä on todella ihana sauna 👍💖




Sen verran halusin sisältä kuvata, että sain nämä rakkaan isävainaan maalaamat fantasia taulut teille esiteltyä. Mitään kehyksiä emme haluneet laittaa, vaan näin on hyvä. Ne oikein "huusivat" päästä juuri tänne 💖




ja sitten olihan minun ihan pakko tämäkin kuvata. Mieheni askarteli kuoharin korkista tämän poron ja se jäi myös ulos.




Tässä vielä mökin ovelta kuvattuna. Tuossa puuhellassa oli muuten ampiaisen pesä joka annettiin olla rauhassa. niin on meillä pyörätkin täällä matkassa, mutta niillä mennään vain mantereella 😉




Tässä vielä pohjoispääty auringossa. Kyllä Höytiäinen onkin tässä tyyni, harvoin näin.




Ja viimeisenä kiviteokseni jotka jätin juuri noille paikoilleen.


Kyllä siinä olikin kuvia. Tosiaan kuvat voivat kerrata vanhoja kuvia mitä olen saaresta ottanut ja kertonut, mutta hällä väliä vai mitä 🌞

13 kommenttia:

  1. On teillä todellinen aarre 🤩 Upeat maisemat ja luonto iki ihanassa aidossa kauneudessaan. Kumpikin teistä taiteilijoista antanut vielä oman persoonallinen jälkensä siihen 👍🏼
    Rauha ja luonnon kauneus huokuu kaikessa🥰 Kiitos kun jaoit 😘🚣‍♀️🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu aarre se on 💖 kiitos Sirkkis kommentistasi 💖

      Poista
  2. Upeat maisemat upeassa paikassa ♡

    VastaaPoista
  3. Aivan älyttömän ihana paikka 😍! Jotenkin ihmeellistä, että jollakin on ikioma saari 😁. Teitä on siinä kaksi kädentaitoja omaavaa ja sinulla ilmeisesti isältäsi perittynä. Kyllä kelpaa kesää viettää tuossa paratiisissa paitsi että hämähäkkien kanssa rinnakkain eläminen ei kyllä minulta onnistuisi 🕷🕸😳... vaikka ne hyödyllisiä otuksia ovatkin. Ihania yksityiskohtia: kiitos, kun saamme katsoa 🤩! Ps. Onko saarelle eksynyt kutsumattomia vieraita vai onko siellä yksityisalue-kylttejä? Voisin kuvitella, että saari houkuttaa rantautumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SailaMaarit 💓 meidän siellä ollessa ei ole kyllä kukaan tullut. On niin vaikea rantautua kun kivikkoo ympäri saarta ja pitkällä. Emme tiedä onko sitten käynyt kun emme ole paikalla. Mitään ei ole koskaan viety eikä rikottu ja jos joku eksyy niin saa meidän puolesta katsella kunhan ei tee ilkivaltaa.

      Poista
  4. Kaunis kesäpaikka, luonto on henkeäsalpaava.
    PS. Hämähäkit ovat terveen talon merkki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puna Paula 💖hämähäkkejä kyllä riittää todella 🌞

      Poista
  5. Oi että onkin ihana kesäpaikka. Ei ihme että tuonne saareen kaipaat. Tuolla on ihana vapaus ja kauniit taivaat mitä ihastella. Ja varsinkin luonnon voiman voi ihan konkreettisesti tuntea.
    En olekkaan huomannut, että sinulla on kaksi blogia, vaikka toista blogiasi olen usein kurkkinut..

    VastaaPoista
  6. "Vaarilla on saari, se oma saari on...." laulelin sitä jo aiemmin, kun käväisin ihanassa postauksessasi - mutta kun työt häiritsi keskittyvää lukemista, niin lähdin lauleskellen töihin ja nyt palasin ajan kanssa ihailemaan kuvia ja kerrontaasi. Kiitos!
    Teillä on oikea paratiisi ja live tv:n avaraluonto-ohjelma koukuttaisi minuakin.
    Sinä siis olet taiteilija sukua - ilmanakos... upeat isäsi taulut, kivet koloissaan ja luonnon oma taide. Tämä postaus oli upea yhdistelmä taidetta, luontoa...
    Kiitos kun pääsimme kurkkimaan!!

    VastaaPoista

...Kiitos kun kävit vierailulla blogissani ja kiitos myös kommentistasi...